Warzywa na start!

<- wróć do listy

 

Na zajęciach uczestnicy dowiedzą się o smakowych, odżywczych i zdrowotnych walorach warzyw dla człowieka. Warsztaty łączą w sobie elementy botaniki, ekologii i dietetyki, zaś zdobyte informacje pomogą uczestnikom zmienić sposób postrzegania świata roślin. Podczas zajęć dowiedzą się nie tylko które gatunki warzyw są wartościowe, ale także jak je przygotować, aby zachowały jak najwięcej witamin i soli mineralnych. Podczas warsztatów jest również przewidziany spacer edukacyjny po ogrodzie botanicznym z przewodnikiem.

16 października g. 9:00-11:00 (zapisy grupowe)
URSYNÓW, Polska Akademia Nauk Ogród Botaniczny - Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie 02-973 Warszawa ul. Prawdziwka 2

KOMPLET UCZESTNIKÓW

Partnerzy:

Polska Akademia Nauk Ogród Botaniczny - Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie