Warsztaty kulinarne z Tomaszem Zielkem
Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z panem Tomaszem Zielkem.
Lody włoskie. Przygotujemy samodzielnie lody z bazy jajeczno-mlecznej z różnymi dodatkami. Omówimy role poszczególnych składników w tworzeniu konsystencji gotowych lodów, a także sposoby mrożenia dostępne domowym kucharzom. Lody zamrozimy za pomocą suchego lodu, czyli dwutlenku węgla w formie stałej, który jest bardzo użyteczną w kuchni, arcyciekawą substancją. Będzie to również okazja, by omówić podstawowe procesy fizyczne i chemiczne, jakie zachodzą w trakcie przygotowywania lodów i innych mrożonych deserów.
17 października, 13-26 lat, godz. 16.00-19.00 (indywidualne zapisy)
BIELANY, SAMOGŁOSKA ul. Samogłoska 9a lok. 3 wejście od ulicy Balaton, Warszawa
KOMPLET UCZESTNIKÓW
Partnerzy:
Samogłoska